Popular Post
Recent Post

Monday, March 31, 2008

Drop In And Visit.


I figure if we live here then Moondoggie can't hurt himself if he falls over in the yard ... although he'll probably get frostbite!

This house makes me feel very serene. I'm not usually a fan of winter but I love the blue sky and the white snow, with those gorgoeus stark tree trunks. I'm a huge fan of a white house, I'd paint all houses white if I could. I'd love to see what this house looks like in summer.

Lights! Camera! Action!

Zoals we hier al schreven kon je vandaag voor de allerlaatste keer de Disney Cinema Parade in de Walt Disney Studios zien. Yago’s Disney Nieuws kon er helaas niet bij zijn maar als eerbetoon hebben we hier een fotofilmpje met enkele van onze eigen foto’s van de Disney Cinema Parade.
Geniet hier van een stukje nostalgie.

Cinémagique

De schuttingen rond Cinémagique in de Walt Disney Studios is weggehaald en het resultaat mag gezien worden. De gevel heeft een nieuw verflaagje gekregen en in de wachtzone heeft men borden gehangen waarin filmposters kunnen gehangen worden. Merci à Lynxmag?c pour l’information et les photos.

The making of

De Pixar Play Parade loopt al een tijdje in Disney’s California Adventure en heeft er een groot succes. Op Yago’s Disney Nieuws hadden we reeds een promotiefilmpje en we plaatsten hier de allereerste foto’s van deze parade.

We zijn natuurlijk allemaal wel nieuwsgierig hoe zo’n parade tot stand komt en op dit filmpje wordt een tipje van de sluier gelicht. We krijgen er ook een stukje te zien over Playhouse Disney die volgens de geruchten vanaf volgend jaar ook bij ons de Walt Disney Studios de allerkleinsten zal kunnen bekoren.

Sunday, March 30, 2008

Waiting For D.H.S.

He has fractured the radius and the ulna on THE OTHER ARM!!!!
How the hell does that happen???
He has been out of plaster for 1 WEEK!!!
I would understand if it was the same arm as the break is still to harden.
And how do you trip over in grass and break both bones???
Falling down stairs, jumping off the balcony, riding a bike, all understandable ways to break your arm. Running in your grandparents back garden is not.
By the way he has plaster from hand to shoulder once again.
FUUUCK!!

New Look voor Disney Village

We hadden het al over de werken in Disney Village. Men heeft er enkele mooie bomen geplant en nu hebben ze er verlichting in aangebracht. De verlichting zal van kleur veranderen wat een heel mooi effect zal opleveren ’s avonds (photos Disneythéque).

De gevel van het Westernrestaurant Billy Bob’s kreeg een nieuw verflaagje maar ook Planet Hollywood kreeg een opknapbeurt (Merci à Bastia pour les photos).

Saturday, March 29, 2008

Bugger!!!!

This weekend Surfer Boy took the kids down to the beach house while I worked at the shop.
The kids have had a ball playing with their cousins and Surfer Boy has been competing in the Boardriders comp, while I have, of course, spent a lovely 2 days watching DVDs, having the girls over and generally feeling 10 years younger. That was until 10 minutes ago!

You may remember I posted about Moondoggie breaking his arm. We went and had the plaster removed the day before the holidays which was perfect timing, and after 6 weeks he has been relishing having the use of both arms again.

Surfer Boy has just rung me to say they are on their way home but... they have stopped off at Geelong Hospital because he thinks Moondoggie may have broken his arm again!!!!!

Pardon my language in advance but ...FUUUCK!!!

Stay tuned...

The Main Street Electrical Parade

We hadden het hier reeds over de uitwisseling van de parades tussen de verschillende Disneyparken. In het verleden heeft de Main Street Electrical Parade ook in een paar Disneyparken een thuis gevonden.

De floats van de MSEP die in bij ons in Disneyland Resort Paris tot maart 2003 uitgingen, kwamen van Walt Disney World. Dezelfde floats zouden volgens de geruchten naar het verre Hong Kong Disneyland verhuisd zijn maar daar heeft men ze tot op heden nog steeds niet gezien in het park. Hopelijk staan ze daar niet ergens in een vergeten hoekje te verkommeren zoals in het verleden reeds met verschillende floats uit de parades van Disneyland Resort Paris gebeurd is.

Friday, March 28, 2008

It’s a Small World

De officiële openingsdatum van Hong Kong Disneyland’s nieuwste attractie “It’s a small World” is 28 april 2008. In de attractie in Hong Kong Disneyland werden meer dan 200 animatronics geplaatst waarvan 38 Disneycharacters zoals o.a. Lilo en Stitch, Aladdin en Jasmine, Woody en Jessie van Toy Story.

Met enkele unieke elementen voor de attractie in Hong Kong Disneyland zal “It’s a small World” de gasten uitnodigen om deel te namen aan a world of laughter. De attractie neemt de gasten mee in de wereld van de kinderen waar vriendschap geen rekening houdt met grenzen en/of nationaliteiten.

Het uitgebreide deel dat over Azië gaat werden enkele wereldwijd bekende bezienwaardigheden toegevoegd zoals de Muur van China en de Temple of Heaven. In het deel van het Midden-Oosten zien we Aladdin en Jasmine vliegen op hun magisch tapijt en Woody en Jessie uit de Disney/Pixar Toy Story films zien we dan we in Amerika terug evenals de New York Empire State Building en de San Francisco Golden Gate Bridge.

Ook werd zoals we hier reeds uitgebreid neerschreven, het populaire deuntje in 4 nieuwe talen (het Cantonees, Koreaans, Putonghuan en Tagalog) opgenomen. Wanneer de nacht valt, dan zal de voorgevel van de attractie schitteren en dat dankzij het gebruik van LED-verlichting.

In het midden van de gevel is er natuurlijk ook een klok te zien en net zoals in de andere Disneyparken zal ook hier een klassieke speelgoed parade op bepaalde ogenblikken te zien zijn maar voor de muziek heeft men inspiratie gezocht in de Chinese Opera

Thursday, March 27, 2008

Officiële opening Stitch Live

Na de softopening was het vorige zaterdag 22 maart 2008 de officiële opening en opende de attractie Stitch Live zijn deuren voor het grote publiek. Er was een kleine openingsplechtigheid 10 uur en dan begon men met de eerste show. In het Disneyland Park was er voor de Once upon a Dream Parade een optocht van een Hawaiaanse fanfare. Het heeft een tijdje geduurd voor we jullie foto’s konden tonen van dit evenement maar ondanks het gure weer waren er toch een aantal Disneyfans aanwezig (merci à Lynxmag?c pour les photos).

Het is nu wachten op de persvoorstelling op 5 april.

The Little Mermaid: Ariel's Beginning

The Little Mermaid: Ariel's Beginning verschijnt op 26 augustus 2008 op DVD in Amerika. Wanneer wij hier in Europa zullen kunnen genieten van deze prequel van The Little Mermaid blijft voorlopig koffiedik kijken. In deze nieuwe Disneyfilm kruipt Jodi Benson terug in de huid van Ariel in het verhaal dat zich afspeelt in de jaren voor de eerste film. We zien er voor het eerst Queen Athena, Ariel’s moeder maar maken er ook kennis met een nieuwe slechterik in de gedaante van Marina Del Rey. Componiste en award-winnares Jeanine Tesori schreef heel wat nieuwe muziek.

Naast Jodi Benson die Ariel een stem geeft, werkten ook Samuel E. Wright als Sebastian, Rob Paulsen als Prins Eric, Sally Field als Marina Del Ray, Jim Cummings als King Triton, Parker Goris als Flounder, Lorelei Hill Butters als Queen Athena, Kari Wahlgren als Alana en Frank Welker als Max the Sheepdog mee aan deze Disney animatiefilm.

Elk verhaal heeft een begin, maar slechts één begint diep in de zee. In het koninkrijk van Triton, Ariel’s vader is muziek verboden. In deze prequel vindt Ariel een geheime muziekclub en daar ontdekt ze haar liefde voor muziek. Ariel staat voor een verschrikkelijke keuze : moet ze haar passie verbergen of zou ze deze met alle mogelijke gevolgen toch delen met haar vader. Ondanks het verbod onderneemt Ariel een gevaarlijke tocht om de muziek terug naar Atlantica te brengen.

The Sword in the Stone - 45th Anniversary Edition

Humor, spektakel en magie spannen de kroon in Walt Disney's legendarisch klassieke sprookje “The Sword in the Stone”, die nu voor de 45ste verjaardag in een speciale uitvoering op DVD wordt uitgebracht. In Amerika is de DVD “The Sword in the Stone - 45th Anniversary Edition” vanaf 17 juni 2008 te verkrijgen.

Het verhaal is gebaseerd op T.S. White's roman “The Once and Future King” en is een avontuurlijke zoektocht naar een held. Volgens de legende kan enkel iemand met eer, fatsoen en innerlijke kracht aanspraak maken op de troon van Engeland en dit indien men een betoverd zwaard uit een steen kan trekken. Reeds vele dappere ridders hebben dit geprobeerd en dus lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat de jonge leerling Wart hierin zal slagen. Maar met de hulp van de tovenaar Merlijn, enkele vrienden en karakter, wordt Wart Engeland's koning.

Toen de film in 1963 werd ingesproken, maakte Disney nog geen gebruik van bekende acteurs die hun stem aan de personages uit de film lenen. Ricky Sorenson gaf zijn stem aan Wart, Karl Swenson gaf Merlijn een stem.

Bonus Features:

All-New Merlin's Magical Academy Game : in dit spel test Merlin de spelers op hun kennis van de wereld als ze worden getransformeerd in een vis, een eekhoorn en een uil net als Wart in de film.

Knight for a Day : een filmpje met een Middeleeuwse Goofy

Brave Little Tailor : Mickey en zijn gevecht tegen de reus

Music Magic - The Sherman Brothers : een portret van de muzikale genieën achter The Sword in the Stone en nog zoveel andere Disneyhits. Ook het gedeleted liedje “The Magic Key"

The Sword in the Stone Scrapbook : Een exclusieve achter-de-schermen interactief programma

Disney Song Selections

Wednesday, March 26, 2008

Narniagame

We hadden het op 25 augustus 2007 reeds over het nieuwste videospelletje van de Narniafilm “The Chronicles of Narnia : Prince Caspian”. Vandaag hebben we een nieuwe trailer in high definition met onder andere beelden van de ruïnes van Cair Paravel, shots van de gevechten en Peter die vecht met een beer.

Het videospel zal reeds op 13 mei in Amerika vrijgegeven worden en zal kunnen gespeeld worden op Playstation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii, Xbox 360, Playstation 2 en een pc met Windows.

De Nieuws Shows !

We hadden het hier al over de 2 nieuwe shows die in Disneyland Park zullen te zien zijn maar hebben nu een beetje meer informatie.

Good Morning Mary Poppins zal vanaf 1 april spelen en dit afwisselend met de Disney Characters Express. Mary, Bert, dansers en de penguins zullen de gasten op een schitterend dans- en zangspektakel trakteren. Naar verluidt zou men hiervoor de muziek van de Disney’s Cinema Parade gebruiken.

The Aurora and Prince Phillip Happening zal pas vanaf 15 of misschien zelfs pas eind april van start gaan. Men is nog niet begonnen met de repetities en ook het verhaallijn van de show is nog niet echt afgewerkt. Naast Aurore en Prins Philippe zal ook Malificent haar opwachting maken. Het staat wel al vast dat de characters niet live zullen spreken.

The Jungle Book 2 Special Edition

Vanaf 17 juni 2008 is er in Amerika voor een beperkte tijd de DVD “ The Jungle Book 2 Special Edition” beschikbaar wanneer deze in Europa en meer bepaald bij ons te verkrijgen zal zijn, is nog een groot raadsel. De Jungle Book 2 Special Edition, het populaire vervolg op één van Disney’s meeste geliefde tekenfilms, neemt de fans mee op een nieuw spannend en swingend avontuur met Mowgli.

Voor deze film sprak Haley Joel Osment de stem van Mowgli in en John Goodman leende zijn stem aan Baloo. The Jungle Book 2 Special Edition is een speelse mix van muziek, humor en spanning en spreekt tot de verbeelding van jong en oud.

Het verhaal

Mowgli woont nu met zijn kleine stiefbroer Ranjan en zijn beste vriendin Shanti in het mensendorp. Maar het “mensenkind” heeft nog steeds jungleritme in zijn hart en hij mist zijn oude vrienden Baloo en Bagheera. Wanneer Mowgli terug naar de jungle trekt vindt hij heel snel zijn swingmaatje Baloo. Helaas is Baloo niet de enige die op de terugkeer van het mensenkind wacht. Ook Shere Khan ligt op de loer en is van plan om wraak te nemen. Als Shere Khan zijn aartsrivaal Mowgli wil verslaan, heeft Mowgli de hulp van zowel zijn oude vrienden Baloo en Bagheere als deze van zijn nieuwe gezin nodig.

Bonus Features

Mowgli’s Story Time Adventure
In dit spannende spel zullen de spelers Mowgli helpen om te ontsnappen aan Ka of aan de klauwen van Shere Khan.

Mowgli’s Jungle Ruins Maze
Mowgli moet zijn weg vinden via de oude ruïnes in de jungle waar overal gevaar loert voordat hij kan terugkeren naar het dorp. Spelers helpen hem de verraderlijke valkuilen langs de weg naar zijn eindbestemming te vermijden en ontdekken zo enkele echte junglegeheimen.

The Legacy Of The Jungle Book
The Jungle Book introduceerde een generatie nieuwe grappige Disneycharacters en een leuk muziekje. Ontdek hoe Jungle Book 2 dat gebruikt als inspiratie voor een nieuw origineel avontuur !

Disney’s Song Selection
Zing mee met alle nummers in de film of kies een favoriet liedje en zing uit volle borst mee terwijl de songteksten op het scherm verschijnen.

Swingin’ Music Videos
Swingende muziekvideos zoals “I Wanna Be Like You” door Smash Mouth, “Jungle Rhythm” and “W-I-L-D.”

The Story of Jungle Book
A recap of the original animated classic, complete with highlights and unforgettable moments.Een korte samenvatting van de originele Disneyklassieker met onvergetelijke momenten.

Deleted Scenes
Zoals o.a. de originele liedjes “I Got You Beat” and “Braver”

Tuesday, March 25, 2008

I'm So Excited

Let me tell you why....
You may remember a couple of posts ago I was having a whinge about Surfer Boy and I having completely different viewing habits - well thanks to the magic of blogging, all my problems are solved.

I rang my parents last night to check in after the Easter break, and during the conversation Dad mentioned that he had a small flat screen TV/DVD that they had bought for their big camping trip last year and had hardly used. He says it is cluttering up their house and could I do him a favour and use it at our place!!!!

Apparently Mum has been reading my blog and passed on my TV frustration to Dad.

In true parental style they are pretending that I would be helping them out to try and cover up the fact that they are, and always have been SUPER GENEROUS.

They are also very sneaky and realise that Surfer Boy can hardly complain when he is doing his in-laws a FAVOUR!!

So this mornings job is to drive to Port Melbourne and relieve my parents of the clutter in their house, poor me!

WOO HOO!!!

Reorganisatie bij Disney Stores

Waarschijnlijk zullen een 100-tal Disney Stores in de Verenigde Staten gesloten worden. De rest zal door de Walt Disney Company terug worden overgenomen.

De huidige licentie voor de Disney Stores in de VS was in handen van het bedrijf Children’s Place Retail Stores en deze ziet de verdere uitbating van de Disney Stores niet meer zitten. Het afgelopen jaar heeft het bedrijf meer dan honderd miljoen dollar verlies moeten boeken voor de uitbating van deze winkels.

Van de 335 Disney Stores heeft Disney er zo’n 225 geselecteerd die open mogen blijven en die als winstgevend worden aanzien. Disney heeft hiervoor de Europese Disney Stores als voorbeeld genomen. De 120 vestigingen in Europa worden nog volledig door Disney gerund en zijn wel winstgevend.

Drop In And Visit.

This week I'm loving this house in Huntington, New York.



I would sit on the porch and watch the world pass by my gate.

When I move in the first thing I will do is re surface that utilitarian driveway. Such a house deserves a softer entry.
I wonder what it looks like inside...

Sunday, March 23, 2008

Uitwisseling van parades ?

Volgens de geruchten zou het Magic Kingdom in Walt Disney World in 2010 twee nieuwe parades krijgen. Vanuit Disneyland Resort Anaheim zou de Parade of Dreams verhuizen naar Walt Disney World. Volgens de geruchten zouden wij in Disneyland Resort Paris de 16 jaar oude avondparade SpectroMagic krijgen en zou onze Fantillusion de oceaan oversteken. Dit is wel het ergst denkbare scenario voor Disneyland Resort Paris.

Een ander scenario die op het internet circuleert is dat de SpectorMagic Parade naar Disney’s California Adventure zou verhuizen als onderdeel van de viering van de de 55ste verjaardag van het resort. Dan zou Disneyland Resort Paris de Fantillusion kunnen behouden en zou er misschien zoals oorspronkelijk gepland pas om de 10 jaar een nieuwe nachtparade door DLRP trekken. De Fantillusion trok voor het eerst in 2003 door DLRP. Misschien kunnen we dan weer een beroep doen op Tokyo of zullen de bedenkers van de Once upon a Dream parade hun creativiteit kunnen laten werken voor een nieuwe avondparade.

Toy Story Mania

Op YouTube vonden we volgend filmpje over de attractie Toy Story Mania in DCA. Men is er nog volop bezig met de afwerking maar Disneyfans zijn echt wel heel nieuwsgierig. Plokmnij is zo’n Disneyfan en hij filmde de instap- en uitstapplaats van deze attractie in het geniep maar hij wordt blijkbaar betrapt door een CM die er als de kippen bij is om “bedrijfsspionage” te verhinderen. Nochtans hebben we hier al een aantal officiële foto’s en een filmpje van de werken kunnen bekijken.

Disneycharacters

We hadden het hier gisteren al over de veranderingen die op het programma staan van de populaire Disney-attractie “It’s a Small World” in Disneyland Resort Anaheim. De vele Disneyfans zijn niet tevreden met dit idee. De toevoeging van de Disneycharacters zou het oorspronkelijke idee van deze attractie doen vervagen.

Hier een 3-tal foto’s van achter de schermen waar je de Disney Imagineers aan het werk ziet met de Disneycharacters die in de attractie in Hong Kong Disneyland zullen te zien zijn. Dezelfde “poppen” van de Disneycharacters zullen naar alle waarschijnlijkheid ook in DRA een plaats krijgen. De vraag is nu of de attractie ook in de andere Disneyparken zal aangepast worden. Zelf zijn we hier niet echt een voorstander van maar we zullen wel zien.

Vrolijk Paasfeest !

Yago's Disney Nieuws wil haar trouwe bezoekers een vrolijk Pasen toe wensen. Het lijkt hier wel Kerst maar volgens de kalender is het toch al Pasen. En voor wie het nog ziet zitten, we kunnen nog steeds naar Disney Village om er paaseieren te gaan rapen !

Saturday, March 22, 2008

A Bugs Life

Woensdag 19 maart deed er zich tijdens de Pixar Play Parade in Disney's California Adventure een incident voor op de float van A Bugs Life. Eén van de schommels kwam los en viel naar beneden. De castmember die op de float stond, kon er gelukkig afspringen. Alles moet nu terug gecontroleerd worden om de veiligheid te garanderen. Voor vandaag en morgen werd de parade ook afgelast.

Hier een persbericht van Disney’s Media Relations Dept.

During the March 19 performance of the Pixar Play Parade at Disney’s California Adventure, one of the pendulum swings onboard a float vehicle came unhooked from its post. No Cast Members or Guests were injured. In an abundance of caution, we temporarily suspended performances of the Pixar Play Parade on March 20 and 21 to allow for further inspection and evaluation.

Een vernieuwde Small World ?

Een idioot plan zo noemt de familie van Mary Blair het idee van Disney om Mickey Mouse en andere Disneycharacters een plaats te geven in de populaire attractie “It’s a Small World” in Disneyland Resort Anaheim. Ook het idee om een scene die een eerbetoon aan Amerika moet voorstellen kan niet op hun goedkeuring rekenen. Dit betekent een regelrechte schending van het oorspronkelijke kunstwerk van deze attractie alsnog de familie van Mary Blair, de ontwerpster van de attractie. Men schreef dit in een brief aan Disney maar ondanks het protest van de familie en de vele fans lijkt Disney door te gaan met hun plan.

We hadden hier al een vermoeden en blijkbaar was dit niet echt uit de lucht gegrepen.

Een anonieme bron zag reeds concept-arts op de monitoren in de gebouwen waar de Disney Imagineers aan het werk waren. Concreet zou Abu, het aapje uit Aladdin, reeds een thuis gevonden te hebben in het gedeelte van het Midden-Oosten, Nemo is reeds aan het zwemmen in een waterrijk gebied en Stitch verschijnt dan weer ergens in een Polynesische gebied.

Filmpje : Ru42

Friday, March 21, 2008

Update Tokyo Disney Resort 25th Anniversary

We hadden het hier al uitgebreid over de 25ste verjaardag van Tokyo Disney Resort waavoor het startschot op 15 april 2008 gegeven wordt. Er wordt echter nu al een grote reclamecampagne voor de viering van de 25ste verjaardag gevoerd. De pendelbussen die de bezoekers van en naar het resort brengen zijn volledig beschilderd met Mickey, Minnie, Donald, Pluto en Goofy die in feeststemming zijn voor 25 jaar Tokyo Disney Resort.

Ook het kasteel van Assepoester staat voor een stuk achter doeken. De vraag is nu wat men in petto heeft met het kasteel : is het een gewone rehab of zouden ze er net als bij ons iets speciaals doen voor de 25ste verjaardag.

Ook de komst van Cirque du Soleil is nu al aangekondigd. Op 1 oktober gaat de eerste voorstelling van Cirque du Soleil in Tokyo Disney Resort van start.

Ook de werken aan het Disneyland Hotel zijn bijna ten einde. Men is nu bezig met de beplanting rond het hotel.

Thursday, March 20, 2008

Narnia TV-spots

Nadat je hier op Yago’s Disney Nieuws reeds de promotiefoto’s kon bekijken en een blik achter de schermen kon werpen, hebben we nu voor de Narniafans een vroeg paasgeschenk : drie TV-spots van de nieuwste Narniafilm “The Chronicles of Narnia : Prince Caspian”. We zien er nieuwe beelden van Prince Caspian en Miraz en we krijgen ook een beeld van Reepicheep.

Spot 1

Spot 2

Spot 3

Sinds december 2007 is componist Harry Gregson-Williams hard aan het werk in de Abbey Road Studios in Londen waar hij de muziek voor de nieuwe Walt Disney Pictures-Walden Media film “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian” aan het schrijven is. Gregson-Williams begon eind januari 2008 aan de eigenlijk opnames. De releasedatum is 13 mei 2008.