Popular Post
Recent Post

Saturday, October 14, 2006

25 januari premiere Beauty & the Beast

Na het fenomenale succes van Mamma mia! Brengt Joop van de Ende Theaterproducties met Beauty and the Beast opnieuw een topproductie naar Vlaanderen. Op 11 oktober werd in het kasteel van Groot-Bijgaarden de pers uitgenodigd om de sfeer van deze ontroerende musical over liefde die betovert, te proeven. Jan Schepens en An Van den Broeck vertolken de hoofdrol in de nieuwe productie die op 25 januari in premiere gaat.

Er was eens… een prins, die mooi, maar arrogant en verwend was. Zo begint het verhaal van Beauty and the Beast. Een betoverend liefdesavontuur van de mooi Belle die in het duistere kasteel van het verschrikkelijke beest terecht komt. Door een vloek is hier het complete personeel als huisraad tot leven gekomen. Na een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde, valt Belle uiteindelijk voor de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest. De musical Beauty and the Beast is een sprookje dat tot de verbeelding spreekt maar toch gaat het verhaal verder dan alleen wat betoverende magie. Het verhaal heeft wel degelijk een diepere laag die fundamenteel is voor de musical. In deze voorstelling ligt de nadruk minder op de leuke, vrolijk gekleurde plaatjes maar meer op de dramatiek van het verhaal.

De Amerikaanse regisseur Glenn Casale baseert zich voor de musical op de diepgang van de originele 18de eeuwse novelle en niet op de cartoonversie. Het is niet zo, dat Casale het verhaal heeft veranderd. Het verhaal blijft hetzelfde: een mooi meisje wordt verliefd op een monster. Maar de voorstelling krijgt een diepere laag. De diepgang van het verhaal moet ook blijken uit de decors. De Vlaamse versie zal zich afspelen in een romantische achttiende eeuwse setting. Want uiteindelijk is Beauty and the Beast is boven alles een fantastisch romantisch liefdesverhaal

Zowel de diepere betekenis als het fantastisch sterke en feeërieke verhaal, zorgen er voor dat deze musical uitermate geschikt is voor jong en oud. Het wordt een indrukwekkende show met een topcast en live-orkest. De cast van Beauty and the Beast telt maar liefst 33 leden. De rol van het kindje van Mevrouw Pot, Jacopje, wordt gespeeld door verschillende kinderen. Els De Schepper zorgt opnieuw voor de hertaling. Dit zijn de hoofdrollen: Jan Schepens als Het Beest, Ann Van Den Broeck in Belle, René Van Kooten met Gaston, Hilde Norga als Mevrouw Pot, Peter Van De Velde wordt Lumi?re, Marc Lauwrys kruipt in Tickens, Goele De Raedt speelt Babette, Koen Crucke in de rol van Maurice, Kirsten Cools als La Commodia en Steve Beirnaert, Lefou.

Beauty an the Beast is een co-productie van Joop van den Ende Theaterproducties en Disney Theatrical Productions. Speciaal voor Nederland maakte ze een reizende voorstelling van een Disney-musical. En, met succes! In geen tijd werd Beauty and the Beast een overdonderend succes. En dat succes krijgt zijn verdient gevolg in Vlaanderen. Vanaf 20 januari krijgen alle Vlamingen de kans om zich te laten betoveren door deze magische voorstelling. Voor reservatie kan je terecht op de Beauty and the Beast lijn : 0900/84 100 Bereikbaar van maandag tem vrijdag van 9u tot 20u, zaterdag van en 9u tot 14u. Meer info Beauty and the Beast.

No comments:

Post a Comment