Popular Post
Recent Post

Tuesday, October 17, 2006

Disney uit junk-food

Un-Happy Meals? Disney trekt zich terug uit junk-food. Buzz Lightyear en Mickey gaan op de gezonde toer, met groente en sap in plaats van friet en cola.

Walt Disney maakt een waar offensief van zijn strategische wending, die bij de anti's tot grote vreugde heeft geleid. Zijn strip- en teken filmfiguren verbindt het alleen nog maar aan gezonde voeding, een tien-jarig contract met McDonald's - waarde 1 miljard dollar - wordt niet verlengd. In beginsel volgt het voortaan voedingsrichtlijnen die de Amerikaanse overheid heeft opgesteld. Dat betekent: geen friet en cola meer in de pretparken, maar wortels, appelmoes en sapjes.
Vanzelfsprekend kan Disney het zich niet permitteren om alle snack-licenties gelijk maar stop te zetten. Er is anderhalf jaar gesleuteld aan de nieuwe licentie-voorwaarden. Tegen 2009 zouden voedingsmiddelen met pakweg Winnie de Poeh erop beperkte hoeveelheden suiker, vet en calorieën moeten bevatten. Bovendien wil Disney best wel uitzonderingen maken, en wil Donald Duck nog steeds reclame maken voor Rice Krispies.
Ook blijft Disneys tv-dochter ABC Kids nog steeds commercials uitzenden voor junk-food.
En oh ja, een bezoekje aan Disney World kan nog steeds op traditionele wijze worden omlijst met friet en cola. De gefrituurde aardappelreepjes verschijnen minder prominent op het menu. Zo wreed is ome Walt nu ook weer niet.

No comments:

Post a Comment