Popular Post
Recent Post

Tuesday, June 26, 2007

Overlijden in DLRP

14-jarig Spaans meisje komt om in attractie Disneyland Parijs

Een 14-jarig meisje uit Spanje is gisteren overleden nadat zij in een achtbaan in Disneyland Parijs bewusteloos was geraakt. De doodsoorzaak van de tiener is nog onduidelijk. "Een eerste onderzoek aan de attractie, de Rock'n'Roller Coaster, heeft geen technische gebreken aan de machine aan het licht gebracht", zei Disneyland-woordvoerder Pieter Boterman.

Het meisje was gisteren in de attractie gestapt. Toen die weer stilstond troffen vriendinnen haar bewusteloos aan. "Hulpverleners probeerden haar te reanimeren, maar toen de ambulance arriveerde was zij al overleden", zei Boterman. De politie heeft een onderzoek geopend en vandaag zou een lijkschouwing uitgevoerd worden. De Rock'n'Roller Coaster bleef ook vandaag gesloten. Voordat wordt beslist of de attractie weer in gebruik wordt genomen wil de directie de resultaten van het onderzoek naar de doodsoorzaak afwachten. "Volgens de huidige stand van zaken ligt er geen verantwoordelijkheid bij de attractie zelf. Men richt zich dus op een medische oorzaak, maar ik wacht nog op de resultaten van de autopsie die uitgevoerd", aldus procureur René Pech. Er werd ook een cel opgericht om psychologische steun te verlenen aan de jongerengroep waartoe de jonge toeriste hoorde.

Vorige maand kreeg een jonge Macedonische toeriste een geknelde nekzenuw nadat ze een ritje had gemaakt op een andere attractie, de Space Mountain. Haar benen bleven enkele uren verlamd.Disneyland Parijs is de grootste toeristische attractie in Europa en lokte in 2006 zowat 12,8 miljoen bezoekers.


Bron: novum/hln

No comments:

Post a Comment