Popular Post
Recent Post

Tuesday, July 17, 2007

Disney en Chelsea sluiten een overeenkomst

De Engelse voetbalclub Chelsea FC en het belangrijkste entertainmentbedrijf Walt Disney Company hebben een overeenkomst op lange termijn afgesloten. Het partnership met Disney's Wide World of Sports werd op een persconferentie door beide bedrijven aangekondigd tijdens de Disney Friendship Cup in Stanford waar Chelsea FC het opnam tegen Club América. Deze samenwerking is baanbrekend voor beide partijen. Volgens Chelsea directeur Paul Smith heeft Chelsea zich geëngageerd om het Amerikaanse voetbal te promoten en te assisteren op alle niveaus en jeugdvoetbal is daar een belangrijk onderdeel van.

In het kader van deze 4-jarige overeenkomst tussen Disney en Chelsea, wordt Chelsea de officiële professionele voetbalclub van Disney's Wide World of Sports en zal het tevens zijn medewerkering verlenen aan Disney’s Soccer Showcase Series. Chelsea zal ook nadrukkelijk aanwezig zijn in diverse door Disney georganiseerde voetbalevenementen o.a. door het geven van trainingen.

Jaarlijks zal er ook een uitwisselingsprogramma zijn waarbij minstens één team van de Chelsea Academy een bezoek zal brengen aan Disney's Wide World of Sports Complex en waarbij Chelsea een winnend team van een geselecteerd Disney voetbaltoernooi te gast zal hebben in de Chelsea Academy.

Deze aankondiging is mogelijk slechts een eerste fase in een bredere samenwerking tussen Disney en Chelsea. Er worden verdere besprekingen gepland om te zien hoe Chelsea zich in de wereld van Disney kan inwerken op het vlak van entertainment en media.

'Door ons op Chelsea FC te richten, een van de meest populaire voetbalclubs in de wereld, wordt niet alleen de positie van de Disney Soccer Showcase als eerste organisator van voetbaljeugdtornooien in de US bevestigd maar wordt het voor jeugdspelers mogelijk om om overal te gaan spelen” zegt Mike Millay, director of sports van Walt Disney World Resort.

Wij verheugen ons op een lange en veelbelovende overeenkomst met Chelsea. De betrokkenheid van Chelsea bij de voetbalevenementen van Disney zal voor een fenomenale ervaring zorgen voor duizenden jonge voetbalspelers mede door de interactie met één van de belangrijke voetbalacademies in de wereld.

Disney's Wide World of Sports Complex, dat in maart zijn 10de verjaardag vierde, is het belangrijkste sporttrefpunt voor amateurs en professionele sportbeoefenaars waar jaarlijks zo’n 180 sportgebeurtenissen plaatsvinden met een 30-tal verschillende sporten. Deze jaarlijkse evenementen zijn o.a. Atlanta Braves Spring Training, Tampa Bay Buccaneers Training Camp, the NBA Pre-Draft Camp, the MLB Draft, the Old Spice Classic college basketball tournament, the Pop Warner Super Bowl en nog andere nationale kampioenschappen.

Bron : Chelsea FC

No comments:

Post a Comment