Popular Post
Recent Post

Friday, August 10, 2007

Bolt

Bolt is de titel van een nieuwe Disney animatiefilm, die oorspronkelijk de titel American Dog had. De film werd geschreven en in het begin geregisseerd door Chris Sanders maar toen hij de overstap maakte naar Dreamworks werd het project in de handen van Chris Williams gegeven. Chris Williams werkte reeds mee aan The Emperor’s New Groove en Mulan.

Het verhaal gaat over Bolt, een bekende tv-hond die een zorgeloos leven leidt op de set van zijn bekende tv-show “American Dog”. In deze show speelt hij de rol van een superhond die samen met zijn twaalfjarige vriendinnetje Penny de criminaliteit te lijf gaat. Door slechts één keer te blaffen kan Bolt de slechteriken bevriezen. Wat hij echter niet weet is dat hij niet écht een superhond is maar dat hij in een door mensen gecreëerde wereld leeft. De muren waar hij doorspringt zijn van karton en ook zijn beste vriendin, Penny, is een actrice. Maar door omstandigheden komt Bolt in een doos terecht die verzonden wordt naar New York en om terug thuis te geraken besluit Bolt om zijn superkrachten te gebruiken. Dan ondekt de “superhond” dat hij het zonder hulp niet zal redden en die hulp krijgt hij van zijn fans van zijn TV-show, de kat Mr. Mittens en de hamster Rino , een grote fan van zijn tv-show ‘American Dog’.

Voor de stemmen werd reeds een beroep gedaan op volgende acteurs : John Travolta, Thomas Haden Church, Woody Harrelson, Bruce Greenwood, Mario Cantone en Bernie Mac

De releasedatum voor deze film is voorzien op 26 november 2008 in de USA. Voor Europa is deze nog niet bekend.

No comments:

Post a Comment