Popular Post
Recent Post

Tuesday, August 14, 2007

Sarge terug binnen voor onderhoud

Het speelgoedbedrijf Mattel Inc roept wereldwijd 18 miljoen stuks speelgoed terug. Het speelgoed werd gemaakt in China en bevat mogelijk loodhoudende verf of kleine onderdelen die kunnen loskomen en ingeslikt worden door kinderen, zo meldt Mattel. Het speelgoed kwam ook in ons land terecht.

Een van de teruggeroepen items is het Sarge-figuurtje uit het modelwagenassortiment van de film Cars. Dat werd tussen mei 2007 en augustus 2007 gefabriceerd en heeft een te hoog loodgehalte. 436.000 stuks worden teruggeroepen, waarvan 8.736 uit Belgiƫ en Luxemburg.

De terugroepactie kadert in de voortzetting van het onderzoek en de uitvoerige testen van Mattel naar aanleiding van de terugroepactie van een aantal Fisher-Price producten anderhalve week geleden. Het speelgoed is geproduceerd door een van Mattels fabrikanten in China, die het verven van delen van het speelgoed had uitbesteed aan een andere fabrikant, eveneens in China. Deze onderaannemer gebruikte verf van een niet goedgekeurde derde partij. Mattel kondigde eveneens aan dat het speelgoed met magneten, geproduceerd tussen 31 januari 2002 en 31 januari 2007, terugroept. In totaal worden 18,2 miljoen producten wereldwijd teruggeroepen. Voor Belgiƫ en Luxemburg samen gaat het om 199.444 stuks.

Bron : Belga

No comments:

Post a Comment