Popular Post
Recent Post

Sunday, September 30, 2007

Happy B-Day Epcot

Op 1 oktober 2007 viert Epcot (Walt Disney World) zijn 25ste verjaardag. Hier enkele merkwaardig weetjes over Epcot :

Er waren 3.000 ontwerpers en een 4.000 arbeiders nodig om Epcot te bouwen.

De naam Epcot is eigenlijk een afkorting en staat voor Experimental Prototype Community Of Tomorrow.

Oorspronkelijk zou dit geen park maar een heuse stad worden, met scholen, kerken en een stadscentrum. Dit idee werd na het overlijden van Walt Disney niet verder uitgewerkt. Roy Disney (de broer van Walt Disney) zag dit niet zitten en heeft het hele idee omgevormd tot het bouwen van een leerzaam park. De naam van het project is wel gebleven.

De soft-opening van Epcot was op 28 september 1982 om 16 uur.

Het belangrijkste gebouw in dit park is een grote bol (waarop men later de hand van Mickey en de letters EPCOT plaatste, maar ondertussen zijn deze dit jaar weer verwijderd). In deze bol zit Spaceship Earth, een attractie waarbij er een leerzame tocht door de communicatiewereld wordt gemaakt.

Spaceship Earth, hét symbol van Epcot, weegt 7.257.478 kilogram. De buitenkant is samengesteld uit 11.324 driehoeken (een legering van aluminium en plastic).

In de attractie Soarin' werd één miljoen staal verwerkt.

Meer dan 650 Walt Disney Imagineers hebben meer dan 350.000 uren (het equivalent van 40 jaar) nodig gehad om Mission : Space te ontwikkelen. De Imagineers deden er 5 jaar over.

Op de wall of honor in de attractie Mission : Space zijn er 13 citaten van ruimtereizigers te lezen. De meest recente is deze van Barbara Morgan "Reach for your dreams . . . the sky is no limit".

Met bijna een 1, 61 kilometer lang en een topsnelheid van 105 km/u is Test Track de langste en de snelste ride in een Walt Disney World Themepark.

In de watermassa van de attractie The Seas with Nemo & Friends wonen zo’n 3.000 vissen en andere zeedieren. Het is tevens één van de grootste kunstmatige aangelegde meren in de wereld.

Meer dan 30 ton vruchten en groenten die in “The Land Pavilion” worden gekweekt, worden elk jaar in de restaurants van Walt Disney World geserveerd.

In “The Land Pavilion” staat een "tomatenboom", de enige van zijn soort in de Verenigde Staten.

De tuinen van Epcot zijn de grootste van Walt Disney World Resort. De themalandschappen worden gedurende het hele jaar door meer dan 50 tuinbouwers onderhouden.

In de Britse pub “Rose & Crown Pub & Dining Room” in World Showcase kan je, dankzij een speciaal ontworpen verwarmingstoestel,een Guiness drinken op de ideale temperatuur.

Elke 60 dagen wordt ongeveer een 42 kilometer, de lengte van een marathon, braadworst geserveerd in het restaurant “The Biergarten” in het Duitse Paviljoen.

De replica van de Eiffeltoren in het Franse Paviljoen is ongeveer 32 meter hoog.

Een Disneycrew droeg een 135 kilogram wegende camera tot aan de top van de Huangshan Mountain in de provincie Annui (China) om daar beelden te maken voor de 360° film die in het Chinese Paviljoen te zien is.

Meer dan 33.000 flessen wijn en champagne worden gedurende het jaarlijkse “Epcot International Food & Wine Festival” ontkurkt. Er worden ook een 1,2 miljoen koude schotels geserveerd en een 100.000 desserts.

Een 2.800 vuurwerkpijlen worden afgeschoten tijdens de "IllumiNations: Reflections of Earth" show.

No comments:

Post a Comment