Popular Post
Recent Post

Saturday, October 20, 2007

Barrandov Studios

Volgens Mediabiz zullen de opnames voor de nieuwe Narnifilm 'The Voyage of the Dawn Treader' niet zoals oorspronkelijk gepland in de Barrandov Studios doorgaan. Volgens de filmmakers zijn de hogere belastingen in de Tsjechische Republiek de reden van de verhuis naar een andere, nog niet officieel bekendgemaakte, plaats.

Andere landen zoals Malta, Hongarije en Nieuw Zeeland die lagere belastingstarieven aanbieden, kunnen de filmmakers meer bekoren. In de Barrandov Studios in Praag werd de opname met de watervalscène uit 'The Lion, the Witch and the Wardrobe' opgenomen en werd er ook veel studiowerk gefilmd voor 'Prince Caspian'. Vladimír Cuba, de woordvoerder van de Barrandov Studios, drukte maandag in de Tsjechische media zijn teleurstelling uit over het besluit om de film 'The Voyage of the Dawn Treader' ergens anders te filmen en hij hoopt dat hij de Tsjechische overheid kan aansporen om aan buitenlandse filmmakers betere belastingstarieven aan te bieden.

De opnames voor de film 'The Voyage of the Dawn Treader' zouden oorspronkelijk in januari in Malta starten maar gezien het drukke programma van de kinderen uit de films, zijn de opnames uitgesteld tot de zomer van 2008. Er zijn ook geruchten dat men Nieuw Zeeland en Australië als filmlocaties zou gebruiken.

No comments:

Post a Comment