Popular Post
Recent Post

Wednesday, October 17, 2007

Disney kondigt uitbreidingsplannen aan voor Disneyland Resort Anaheim

Een korte samenvatting van het officiële persbericht :

President and Chief Executive Officer Bob Iger and Parks and Resorts Chairman Jay Rasulo kondigden op 17 oktober op een persconferentie op het hoofdkwartier van de Walt Disney Imagineering, de uitbreiding aan van nieuw entertainment en familie-georiënteerde attracties in Disney’s California Adventure met inbegrip van een volledig nieuw Cars Land dat geïnspireerd is op de Disney/Pixar animatiefilm Cars.

“Het succes van Disneyland Resort tijdens de voorbije jaren geeft ons de kans om te investeren in de groei van het resort, het verblijf van onze gasten te verbeteren, uit te breiden en nieuwe bezoekers aan te trekken.” Aldus Iger. “Bovendien is dit plan een weerspiegeling van ons geloof in de rooskleurige toekomst van Disneyland Resort en ons engagement om Disneyland Resort Anaheim als een toeristenbestemming van wereldklasse op de kaart te zetten."

De uitbreiding maakt deel uit van een algemene groeistrategie van de parken en van Disneyland Resort om te blijven investeren in de hoofdactiviteiten van de bestaande parken terwijl men nieuwe kansen onderzoekt om een groter aandeel in de groeiende markt van de familievakantie te krijgen. De aankondiging van vandaag volgt op de mededeling van vorige maand over de uitbreiding van Disney’s Grand Californian Hotel & Spa.

Toekomstplannen voor Disney’s California Adventure in de volgende jaren :

Naast nieuwe thema’s en attracties zal Disney’s California Adventure nog een nieuwe restaurant en een aantal winkeltjes krijgen, het uitzicht zal ook wat wijzigen. Ook zal er een uitgebreid menu aan entertainment en evenementen zijn.
Disney’s California Adventure biedt de bezoekers reeds een heel gamma van attracties en shows aan o.a. Soarin’ Over California, California Screamin’, The Twilight Zone Tower of Terror and the Broadwayshow, Disney’s Aladdin - A Musical Spectacular.

Cars Land

In Cars Land zullen de gasten ondergedompeld worden in de wereld van de Disney/Pixar hit Cars. Radiator Springs Racers, een “E-ticket” attractie plaatst gasten in het midden van de ongelooflijk gedetailleerde, dimensionale wereld van Mater, Lightning McQueen, Doc en Sally. De gasten krijgen een snelle briefing van Doc en Lightning McQueen en bevinden zich plotseling in het midden van een race met haarspeldbochten.

Paradise Pier

Op Paradise Pier opent volgende zomer Toy Story Mania!, een rit door een interactief avontuur met de characters uit Toy Story zoals Woody, Jessie, Buzz. Een andere ride is gebaseerd op de Disney klassieker The Little Mermaid. De gasten zullen zich in prachtige scenes uit de film wanen. In een Mermaid Grotto area met een fontein en een zandkasteel zullen de kinderen beslist naar hartelust kunnen spelen.

Unique Nighttime Spectacular

De dramatische en unieke Disney’s World of Color, een nieuwe avondshow zal de horizon van Paradise Pier opvrolijken. Deze spectaculaire show met water, licht en muziek zal de Disneyanimatie tot leven brengen.

Entry Plaza and Gateway

Wie door de Gateway Disney’s California Adventure zal betreden zal zich in de historische straten van Californië wanen en alles bekijken zoals Walt het deed toen hij als jonge kunstenaar in Californie aankwam.

Hollywood Pictures Backlot

In Hollywood Pictures Backlot zal men terecht kunnen voor speciale evenementen en kan men er informatie krijgen van o.a. directors, schrijvers en animatoren. Een update van het populaire "Playhouse Disney" zal voor de jongere kinderen zeker een ervaring zijn.

Golden State

In The Golden State area zal men talrijke nieuwe restaurantjes vinden waar men zal kunnen genieten van de Californische keuken.

Preview Center

Een Preview Center, op San Francisco Street in de Golden State area, zal gasten de kans bieden om o.a concepten te bekijken. De opening is eind 2008 gepland.

No comments:

Post a Comment