Popular Post
Recent Post

Thursday, February 21, 2008

60-plussers

Oriental Land, die Tokyo Disney Resort beheert, zal vanaf 1 maart 2008 aan de senioren 2 jaarpassen voorstellen die ze aan een verminderde prijs kunnen kopen. Men hoopt hiermee het steeds dalende bezoek van kinderen te kunnen compenseren.

De 60-plussers zullen kunnen kiezen tussen twee 2 formules : een jaarpas die geldig is voor Tokyo Disneyland voor de prijs van 35.000 yen (ongeveer een 220 euro). Hier krijgen ze een korting van 22% ten opzichte van de gewone jaarpassen. Een andere jaarpas is geldig voor Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea en zal zo’n 55.000 yen (ongeveer 350 euro) kosten. Hier geldt een vermindering van zo’n 27% t.o.v. het gewone tarief voor dezelfde gewone jaarkaart.

"Aangezien de Japanse kinderpopulatie jaarlijks daalt, moeten wij maatregelen nemen om de senioren aan te trekken” zegt Hiroshi Suzuki, woordvoerder van Oriental Land . "Tokyo Disneyland wil een plaats zijn waar de familie centraal staat. De bejaarden zijn dan wel niet meteen ons eigenlijke doelpubliek, maar zij vertegenwoordigen niettemin een belangrijk deel van de samenleving”.

Tokyo Disneyland was het eerste Disneypark dat buiten de Verenigde Staten werd geopend in 1983. Tokyo DisneySea opende de deuren in 2001 en volgens de opiniepeiligen geniet dit park de voorkeur van de volwassenen.

No comments:

Post a Comment