Popular Post
Recent Post

Saturday, February 23, 2008

Schetste Adolf Hitler Disneycharacters ?

Een oorlogsmuseum in Noorwegen beweert een 3-tal getekende en ingekleurde tekeningen in zijn bezit te hebben die Nazi-leider Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog getekend heeft.

William Hakvaag, de directeur van het museum, zegt dat hij de tekeningen vond verborgen in een schilderij die hij kocht op een veiling in Duitsland. Het zijn tekeningen van de dwergen Bashful en Doc uit de film Sneeuwwitje en één tekening van Pinocchio.

Volgens de directeur komen de initialen op de schetsen en de handtekening op het schilderij overeen met deze van Hitler die men op andere schilderijen vond.

Hakvaag is er 100 procent zeker van dat deze tekeningen door Hitler zijn gemaakt want mocht het om een vervalsing gaan, dan zou men deze nooit aan de achterkant van een schilderij verbergen waar ze misschien nooit ontdekt worden zegt hij. Trouwens het is geweten dat Hitler in het bezit was van een kopie van de film Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Hij vond dat dit de beste film was die ooit gemaakt was". zei Hakvaag.

Dat Hitler als kunstenaar probeerde aan de kost te komen voor hij aan de macht kwam is gekend. Maar ontdekkingen van kunstwerken van Hitler uit het nazi-tijdperk blijken steeds vergissingen te zijn of een vervalsing.

No comments:

Post a Comment