Popular Post
Recent Post

Tuesday, May 20, 2008

Orkaan op komst ?

Deze zomer krijgt Walt Disney World Resort een nieuwe attractie die mensen zal informeren over orkanen en de invloed van die orkanen op oude en nieuwe huizen. De attractie is gebaseerd op de orkaan Charley die in 2004 lelijk huis hield in Florida dat tot rampgebied werd uitgeroepen.

De naam van de attractie zal “StormStruck ” zijn en is gevestigd in Epcot's Innoventions Pavilion . De opening is gepland voor eind augustus.

De attractie zal laten zien wat er gebeurd met een nieuwe huis in vergelijking met een 43 jaar oud huis tijdens een orkaan. Zo kan men aan de mensen tonen wat ze kunnen doen om hun huizen te beschermen tegen de totale verwoesting wanneer er een orkaan over de huizen raast. De 2 woningen zijn gebaseerd op de woningen van Chris Webb en Jim Minardi,twee buren die allebei een totaal tegenovergestelde ervaring hadden met de orkaan Charley. Chris Webb’s huis in Punta Gorda was vrijwel onbeschadigd, met uitzondering van wat schade aan het zwembad. Het huis van Jim Minardi aan de overkant van de straat had echter heel wat meer schade en was volledig vernield.

Bezoekers van de attractie krijgen een 3-D bril op de neus en zullen zo de woede van de storm aan de lijve ervaren. Ze maken de race tegen de klok om de woning veiliger te maken mee. Wanneer de attractie gedaan is, zal men een "Weather Mitigation Research Lab" kunnen bezoeken waar men bouwtechnieken zal kunnen bekijken die er voor zorgen dat huizen beter beschermd zijn tegen de krachten van de natuur.

No comments:

Post a Comment