Popular Post
Recent Post

Friday, May 30, 2008

To Infinity and Beyond!

Disney en NASA (National Aeronautics and Space Administration) zullen Buzz Lightyear de ruimte “to infinity and beyond!” aan boord van de Space Shuttle Discovery tijdens missie STS-124. De lancering vanop Kennedy Space Center is gepland voor 31 mei om 5:02 plaatselijke tijd.

De Missie STS-124 waaraan Buzz Lightyear dus deelneemt, valt samen met de lancering van the Space Ranger Education Series wat deel uitmaakt van het educatief programma van NASA voor docenten en studenten “Toys in Space. Met dit programma wil NASA studenten stimuleren om een wetenschappelijke, een technologische of wiskundige studie volgen. Dit is volgens NASA belangrijk om de Amerikaanse economische concurrentiekracht en technologische leiderschap op peil te houden.

Tijdens de missie, zal de 30 cm grootte Buzze die zich zelf uitgeroepen heeft tot de verdediger van het melkwegstelsel,zich aansluiten bij de verschillende missie-activiteiten, zoals een ruimtewandeling. Hij zal tevens dezelfde G-krachten en de gewichtloosheid die de astronauten ervaren aan den lijve ondervinden. Dit zal helpen om de wetenschap en wiskunde die in de klaslokalen gegeven worden op te vrolijken met leuke ervaringen uit de ruimte.

Buzz’s baanbrekende ruimtemissie valt ook samen met de lancering van zijn nieuwste debuut op aarde : nl. in Toy Story Mania! Deze nieuwste attractie wordt op 31 mei in Walt Disney World, Florida en op 17 juni in Disneyland Resort Anaheim geopend.

No comments:

Post a Comment