Popular Post
Recent Post

Tuesday, July 29, 2008

Harriet Burns

Disneylegende Harriet Burns verliet ons op vrijdag 25 juli 2008. Harriet Burns is geboren 20 augustus 1928 in San Antonio (Texas) en ze behaalde haar bachelor in Kunst aan de Southern Methodist University in Dallas. Haar verdere studies maakte ze af aan de University of New Mexico in Albuquerque. Ze was de eerste vrouw die een creatieve taak had bij de Walt Disney Imagineering in plaats van een kantoorjob. Ze hielp onder andere bij het ontwerpen en bouwen van prototypes voor attracties in het Disneyland Park en de New York World's Fair van 1964.

In 1953 verhuisde ze met gezin naar Los Angeles waar ze een part-time job had bij Dice Display Industries Cooperative Exchange, waar ze hielp met het ontwerp en de productie van rekwisieten voor het televisieprogramma "Colgate Comedy Hour". Wanneer Dice Display Industries zijn werkzaamheden stopzette in 1955 kon een medewerker die ooit bij Disney werkzaam was, haar overtuigen om mee te gaan naar Disney. Daar kreeg ze de taak om de rekwisieten voor de nieuwe show Mickey Mouse Club te schilderen. Al vlug nam Harriet de coördinatie voor de kleurstyling op zich. Ze ontwierp en bouwde zelf het beroemde "Mouse Clubhouse".
Ze vervoegde later de Walt Disney Imagineering waar ze haar bijdrage leverde bij het ontwerpen van Sleeping Beauty Castle, New Orleans Square, the Haunted Mansion en nog veel meer. Ze heeft ook meegeholpen aan de bouw van Storybook Land en aan de "zingende vogels' in de Enchanted Tiki Room, de eerste Audio-Animatronics® attraction in Disneyland.

In 1986, na 31 Disneyjaren, gaat Harriet Burns met pensioen maar wordt ze een actief lid van de muziek- en kunstbeweging in haar woonplaats Santa Barbara. In 2000 werd ze als Disneylegende gehononeerd.

No comments:

Post a Comment