Popular Post
Recent Post

Thursday, September 25, 2008

Cars II

Cars 2’, het vervolg op de succesvolle animatiefilm ‘Cars’(2006) uit de Disney/Pixarstal is een jaar vervroegd. De film zal nu in tegenstelling tot eerdere geruchten reeds in 2011 uitkomen volgens Dick Cook die dit op een grote opendeurdag voor pers en filmindustrie die door Walt Disney Studios georganiseerd was, bekend gemaakt.

‘Cars’ is één van Disney’s bestlopende filmprojecten met een totale opbrengst van $462 miljoen. Maar ook lang nadat de film uit de bioscopen verdwenen was en allang op DVD was uitgebracht bleef (en blijft) de film geld binnen brengen, voornamelijk vanwege de enorme hoeveelheid merchandise die ermee gemoeid is en die bij het jonge volk gewilde objecten zijn. Het is niet denkbeeldig dat Disney vanwege dit aanhoudende succes de vervolgfilm heeft vervroegd.

In Disneyland Resort Parijs, meer bepaald in de Walt Disney Studios, is er een attractie die volledig aan Cars gewijd is en in Disneyland Resort Anaheim zal er zelfs een geheel nieuw deel, namelijk Carsland, gebouwd worden. “Cars Land” zal op het moment van de Amerikaanse bioscooppremière van ‘Cars 2’ geopend worden.

Ook zullen er nog een aantal korte filmpjes worden gemaakt over verschillende personages uit ‘Cars’, zoals bijvoorbeeld de roestige takelwagen Mater. Deze zullen worden uitgezonden op het televisiekanaal Disney Channel, waarschijnlijk om de Cars-motor warm te houden. “Je zult ze overal zien,” zei Cook. “We zijn van plan om nog wel even door te gaan met Cars.”

No comments:

Post a Comment