Popular Post
Recent Post

Thursday, September 18, 2008

Te koop : El Capitan Theatre

Eén van Hollywood’s beroemdste gebouwen, het historische El Capitan Theatre dat op de Hollywood Boulevard gelegen is en waar de "Citizen Kane" zijn wereldpremière had, werd in de jaren 1990 in zijn oude glorie werd hersteld. Dit stukje geschiedenis staat nu te koop voor een slordige $ 31 miljoen (een kleine 21.700.00,00 Euro). In de prijs is ook the six-story, het kantoorgebouw uit 1920 waarin het theater zich bevindt, inbegrepen. Walt Disney Co blijft, zo heeft het bevestigt, ook op lange termijn huurder van het theater. Het gebouw heeft nog aantal huurders uit de entertainmentindustrie.

El Capitan is nu in zijn volle glorie hersteld en is een teken van de welvaart maar het had veel meer comebacks dan een acteur. Sinds haar debuut in 1926 als een live theater zijn veel van Hollywood's bekende acteurs hier verschenen.

In 1991 werd El Capitan hersteld door Disney en Pacific Theaters. Met 6 miljoen dollar (een goeie 4.200.000 Euro)restaureerde men niet alleen de kleurrijke buitenverlichting en de architectonische kenmerken maar ook het interieur werd onder handen genomen.

No comments:

Post a Comment