Popular Post
Recent Post

Tuesday, October 21, 2008

Records gebroken

Het pretpark Disneyland Resort Parijs heeft dit jaar records gebroken. Zowat 15,3 miljoen mensen bezochten het park, dat zijn er 800.000 meer dan het jaar voordien, zo kondigde Euro Disney, de uitbater van het pretpark, dinsdag aan. Het park boekt in het financiƫle jaar 2007-2008 ook voor het eerst winst.

'Euro Disney weerstaat de economische somberheid goed. Maar we blijven waakzaam, want alles hangt af van de omvang van de crisis en we zijn niet immuun', zei de voorzitter van Euro Disney, Philippe Gas.

Na zes jaar met verlies, boekte het park in het financiƫle jaar 2007-2008 voor het eerst winst. De nettowinst bedroeg 1,7 miljoen euro, tegenover een verlies van 41,6 miljoen euro tijdens het vorige boekjaar. De omzet steeg met 9 procent naar 1,33 miljard euro.

De gemiddelde uitgaven van de bezoekers van het themapark stegen met 3 procent naar 46,3 euro. De bezettingsgraad van de hotels kwam iets hoger uit op bijna 91 procent en de gemiddelde uitgaven per kamer bedroegen 211,4 euro (+7 procent).

Voor periode tussen oktober en december rekent Gas op een 'stabiele activiteit of een lichte stijging'. Ook de reserveringen voor de kerstperiode zijn 'gestegen', zei hij nog.

In tijden van crisis is Disneyland Parijs een 'goed alternatief voor verre reizen', want 'het is een bestemming voor een korte periode die makkelijk bereikbaar is voor alle Europeanen', argumenteerde de voorzitter.

Bron : De Tijd

No comments:

Post a Comment