Popular Post
Recent Post

Wednesday, November 19, 2008

Beauty and the Beast in 3D

Bijna twintig jaar na de oorspronkelijk release van Beauty and the Beast heeft Disney de film toegevoegd aan hun lijst met films dat het opnieuw wil uitbrengen in 3D. Met behulp van de moderne Disney Digital 3-D technologie kunnen oudere animatiefilms worden bewerkt . Voor de 3D-films maakt Disney gebruik van een techniek waarbij de kijker geen speciaal brilletje meer hoeft op te zetten. De films worden in Imax-bioscopen vertoond met behulp van een speciale projector.

Verwacht wordt dat het negen maanden duurt om het originele materiaal van 'Beauty And The Beast' te bewerken (renderen is de vaktaal hiervoor). Don Hahn, producent van het origineel, zal ook de 3D-versie produceren. Men is teruggegaan naar de originele bestanden, die meer dan 17 jaar zorgvuldig bewaard werden en door de achtergronden en karakteranimaties opnieuw in te lezen, kan men nieuwe en leuke 3D-ervaring brengen De 3D-versie van de film wordt in 2010 uitgebracht. Een precieze premièredatum is nog niet bekend.

Beauty and the Beast is een van de tien films die Disney in de komende twee jaar in 3D uitbrengt. Eerder werd al bekend dat Disney een concertfilm van de Jonas Brothers , alsook de nieuwe film van Tim Burton, 'Alice in Wonderland', en 'Toy story 3' in 3D zullen uitgebracht worden en vertoond worden in Imax-theaters. Ook de animatiefilm Bolt wordt in 3D vertoond.

Andere films die de 3D-bewerking krijgen zijn ‘Toy Story’ en ‘Toy Story 2’ en deze zullen in 2010 op de markt komen. Ook de nieuwe films van Disney/Pixar ‘Up’, ‘G-Force’ van Jerry Bruckheimer, en ‘Disney’s A Christmas Carol’ van 3D-voorvechter Robert Zemeckis – zullen allemaal in 3D verschijnen en staan gepland voor releases in 2009.

No comments:

Post a Comment