Popular Post
Recent Post

Thursday, December 25, 2008

Disney verlaat Narnia

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader zal zonder Disney uitvaren. Het komt zelden voor dat een filmstudio zich terugtrekt uit een reeds geplande trilogie en dat terwijl het project reeds in een ver gevorderd stadium is maar zwaar rekenwerk heeft er voor gezorgd dat Disney het Narniaproject verlaat.

Disney en Walden Media bevestigden dinsdag dat budgettaire en logistieke redenen de basis zijn waardoor Disney het niet meer ziet zitten om als co-producent en co-financierder van Walden Media voor de volgende Narniafilm te fungeren. De derde film uit de reeks die gebaseerd is op de gelijknamige boeken van CS Lewis was reeds in preproductie en de opnames zouden in het voorjaar van 2009 starten waardoor men de release in mei 2010 had gepland. De vraag is nu of deze beslissing gevolgen heeft voor de cast van deze film : zal Michael Apted de film nog steeds regisseren en zullen de belangrijkste hoofdrolspelers uit de tweede film “The Chronicles of Narnia Prince Caspian” namelijk Ben Barnes, Georgie Henley, William Moseley en Anna Popplewell zich nu ook nog voor de derde derde film engageren ? Het is een feit dat de opnames voor The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader reeds verschillende keren werden uitgesteld en de jonge acteurs worden ook ouder.

Walden Media moet dus op zoek naar een nieuwe partner en de meest voor de hand liggende kandidaat is Fox waardoor men dan onder de vlag van Fox/Walden zal verder varen.

No comments:

Post a Comment