Popular Post
Recent Post

Thursday, February 19, 2009

Solidariteitsdag

Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van het Internationaal Verdrag van de rechten van het kind heeft de organisatie le Secours Populaire Français besloten om in 2009 rond het thema rechten van het kind te werken. Disneyland Resort Parijs wil zijn steentje bijdragen en nodigt via de clubs Copain du Monde (een solidariteitsorganisatie van SPF) 250 kinderen uit op 23 februari 2009 voor een solidariteitsdag die in het teken van Carnaval zal staan.

De vrijwilligers van de vereniging en de kinderen uit de clubs Copain du monde vieren tussen 11 en 27 februari carnaval in Frankrijk waarmee ze de aandacht willen vestigen op het feit dat de rechten van het kind niet voldoende worden nageleefd. Al meer dan 15 jaar voert Copain du Monde acties in Frankrijk en de rest van de wereld om de rechten van het kind te verdedigen.

Op 23 februari 2009 mogen dus 250 kinderen tussen de leeftijd van 8 en 12 jaar samen met hun 50 begeleiders een dag van solidariteit beleven in het Disneyland Park. Door te defileren voor de ogen van de gasten van het Disneyland Park kunnen ze deze gasten sensibiliseren voor de rechten van het kind en dan meer bepaald voor het recht op vakantie en recreatie.

No comments:

Post a Comment