Popular Post
Recent Post

Tuesday, March 31, 2009

Nieuwe thuishaven

Op een persconferentie in het El Capitan Theater maakten Jay Rasulo, Chairman Walt Disney Parks and Resorts en Antonio Villaraigosa, burgemeester van Los Angeles en Geraldine Knatz, havendirecteur samen bekend dat Disney Cruise Line plannen heeft om de Disney Wonder een nieuwe thuishaven te geven aan de Westkust in 2011.

Het gaat hier over een overeenkomst voor twee jaar, met een optie voor verlenging, dat is voorgelegd aan de raad van commissarissen van de haven van Los Angels op 2 april 2009. Volgens de burgemeester van Los Angeles kan deze verhuis voor zo’n 2.600 nieuwe (directe en indirecte) jobs zorgen in Los Angeles. De komst van de Disney Wonder kan volgens schattingen zo’n 250.000 klanten naar de haven van Los Angeles lokken.

Deze nieuwe thuishaven voor de Disney Wonder maakt deel uit van het totale uitbreidingsplan van de Disney Cruise Line die er voor zal zorgen dat Disneyfans de mogelijkheden krijgen om zowel van de Oost- als van de Westkust te vertrekken op hun eigen Disneycruise.

De verhuizing uit de huidige haven Port Canaveral (Florida) zal doorgaan wanneer de eerste van de twee nieuwe cruiseschepen, de Dream en de Fantasy, in Florida aanmeren.

De haven van Los Angels was al eens de uitvalbasis voor de Disney Magic in de zomers van 2005 en 2008.

No comments:

Post a Comment