Popular Post
Recent Post

Tuesday, April 28, 2009

Ook crisis in DLRP !

Ondanks een recordaantal bezoekers is Disneyland Parijs het eerste halfjaar van dit boekjaar dieper in de rode cijfers gezakt. Het nettoverlies verdubbelde zowat van 37,5 naar 71,9 miljoen euro. Oorzaak is een gedaalde omzet als gevolg van de crisis.

Euro Disney trok het eerste semester 7,1 miljoen bezoekers, een stijging met 111.000. Het themapark noteerde een forse toename van Franse bezoekers (+18 procent). Die compenseerde deels de daling van het aantal Spaanse en Britse klanten, met respectievelijk 40 en 11 procent. Topman Philippe Gas stelde dat de crisis het gedrag van de bezoekers beïnvloedt. Ze houden hun uitgaven meer in het oog en reserveren later.

De gemiddelde omzet van de bezoekers daalde tot 43 euro, tegenover 44,67 euro voordien. Toeristen kochten minder souvenirs in de boetieken, die hun inkomsten met 7 procent zagen afnemen. De bezettingsgraad van de hotels ging met 2,7 procent achteruit, maar bleef niettemin hoog, op 85,8 procent. De totale omzet daalde met 7,3 procent tot 558,8 miljoen euro.

Bron : HLN

No comments:

Post a Comment