Popular Post
Recent Post

Sunday, July 19, 2009

54 jaar Magie

Marty Sklar, Executive Vice President en Walt Disney Imagineering ambassadeur, maakt reeds jarenlang magie voor de Walt Disney Company. Na 54 jaar dienst werd hij op vrijdag op vrijdag 17 juli geëerd met een “tribute”-venster in Disneyland Resort Anaheim. De viering viel samen met de 54ste verjaardag van de opening van het Disneypark, de plaats waar Sklar zijn Disneyloopbaan begon.

De traditie dat Disneylegendes een venster langs Main Street USA krijgen, werd opgestart door Walt Disney zelf en was, en is nog steeds, een manier om hulde te brengen aan de mannen en vrouwen die betrokken waren bij de oprichting en de werking van Disneyland. Sklar’s venster bevindt zich in City Hall op Town Square in Disneyland.

Sklar begon zijn Disneycarrière in juni 1955 als redacteur van " The Disneyland News". Sklar werkte ook persoonlijk met Walt Disney aan een aantal grote projecten waaronder de oprichting van de Disneyattracties voor de World’s Fair in 1964 en hij leidde de werken aan Epcot.

Sklar bezit geweldige herinneringen van alle 11 Disneyparken in de wereld, maar hij heeft een bijzondere voorliefde voor Disneyland Resort Anaheim. "Disneyland zal altijd een speciale plaats zijn voor mij omdat dat het enige park is dat Walt Disney opende" zei Sklar.

No comments:

Post a Comment