Popular Post
Recent Post

Monday, August 24, 2009

Disney’s kerstseizoen

Dat Disneyland Parijs vanaf 8 november 2009 tot en met 6 januari 2010 in de ban is van de feërieke magie van Kerst kon je hier al lezen. Ondertussen heeft Disney al wat meer van zijn winterprogramma vrij gegeven en het winterseizoen kondigt zich in de Disneyparken dan ook vol verrassingen en nieuwigheden aan waardoor de bezoekers er echt onvergetelijke momenten beleven. We zitten alles eens op een rijtje :

Nieuw dit jaar is dat de attractie "it's a small world" voor de eindejaarsfeesten ook in een feestkleedje gestoken. De kostuums, de muziek en het decor krijgen een feestelijke uitstraling en dit vanaf 21 november 2009.

Groot en klein zullen deze kerst ook kennis maken met het eerste meesterwerk van Walt Disney : Sneeuwwitje en de zeven dwergen die voor het eerst op blu-ray te verkrijgen zal zijn. Om dit te vieren zullen Sneeuwwitje en haar prins op bepaalde tijdstippen een meet ‘n’greet hebben aan het kasteel.

Ook het aansteken van de kerstboom zal dit jaar iets anders zijn. Iedere avond worden de bezoekers uitgenodigd aan de voet van de majestueuze kerstboom op Town Square voor een bruisende en originele ceremonie georkestreerd door Mickey en Minnie die zowel jong als oud zullen bekoren. Ook het kasteel zal met zijn bijna 400 000 lichtjes weer iedere avond veranderen in een prachtig ijskasteel.

En net zoals iedere jaar valt er natuurlijk sneeuw in Main Street USA, is er het gezellige kerstdorpje van Belle in Fantasyland en de Disney’s Fantillusion. De Disney’s Once Upon A Dream Parade heeft de kerstman als eregast en hij brengt zijn houten soldaatjes mee. In het Chaparral Theater in Frontierland is er het wondermooie Mickey’s Winter Wonderland. Ook van de show Place à la Fête... avec Mickey et ses Amis/It’s Dance Time with Mickey and Friends kan je tijdens het kerstseizoen blijven genieten.

Een ontmoeting met de kerstman mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Disneyland Parijs in de kerstperiode. In zijn kerstdorpje in Frontierland (Woody Roundup Village dat voor de gelegenheid Santa’s Village is) kan je met de kerstman op de foto en zie je hoe de elfjes druk in de weer zijn om alles op tijd klaar te krijgen. Je kan er ook een briefje achterlaten voor de kerstman in het daarvoor speciaal ingerichte postkantoor en na je terugkomst uit Disneyland krijg je gegarandeerd een persoonlijk antwoord van de kerstman terug.

Natuurlijk haalt ook Goofy zijn kerstmanpak vanonder het stof en kan je met hem op de foto. Rendez-vous met Goofy als kerstman : iedere dag op Town Square.

In het Pavillon van het Disneyland Park kan je mits vooraf te reserveren terecht voor een onvergetelijk kerstdiner met Mickey en andere Disneycharacters. Dit speciale evenement gaat door op 5, 12 en 19 december vanaf 19 uur tot 21 uur.

Op 31 december verwelkomt het Disneyland Park de bezoekers tot 1 uur in de morgen voor een onvergetelijke eindejaarsavond. Klokslag 12 uur verlicht een kleurrijk vuurwerk de hemel boven het kasteel om zo op een wel heel orginele manier het nieuwe jaar te verwelkomen.

No comments:

Post a Comment