Popular Post
Recent Post

Saturday, August 22, 2009

Eerbetoon

We hadden het hier al over het filmfestival van Venetië waar een Disney/Pixar misschien wel in de prijzen zou kunnen vallen. Ondertussen is bekend geworden dat George Lucas de Gouden Leeuw voor Lifetime Achievement aan het Disney/Pixarteam bestaande uit John Lasseter, Brad Bird, Pete Docter, Andrew Stanton en Lee Unkrich zal overhandigen tijdens een ceremonie in het Palazzo del Cinema's Sala Grande op 6 september.

Voordat Pixar in 1986 werd opgericht werkte Lasseter in de grafische groep van de computerdivisie op Lucas' Lucasfilm, waar hij o.a. het character van de glasridder tekende voor de film "Young Sherlock Holmes" uit 1985. Het was het eerste character dat door met de computer gemaakt werd voor een live-actiefilm.

Tijdens het eerbetoon aan Disney/Pixar zal men in tijdens het filmfestival van Venetië de eerste beelden zien van de 3D-versies van "Toy Story" en "Toy Story 2" alsook een 10 minuten durende clip van de nieuwste Disneyrelease, " The Princess and the Frog" en een sneak peek van "Toy Story 3".

Op 7 september zullen Lasseter en het team o.a. een uiteenzetting geven over het maken van een Disney/Pixarfilm en zetelen ze in een panel waar ze met jonge Europese animators over hun loopbaan en persoonlijke invloeden zullen discussiëren.

No comments:

Post a Comment