Popular Post
Recent Post

Tuesday, December 5, 2006

National Thanksgiving Turkey

Disney maakt niet alleen de dromen van mensen waar ! Op 23 november ll heeft een kalkoen immers zijn droom werkelijkheid zien worden.
Thanksgiving is een feest dat in de Verenigde Staten wordt gevierd op de vierde donderdag van november. Men bedankt er God voor het geluk dat men in de loop van het jaar heeft ontvangen. Oorspronkelijk was Thanksgiving een feest om God te bedanken voor overvloedige oogsten en dus had dit altijd plaats op het einde van herfst. In de Amerikaanse gezinnen staat er met Thanksgiving traditioneel kalkoen op het menu. Voor de meeste kalkoenen staat november dus synoniem met het vertrek naar het slachthuis. Maar de woensdag voor Thanksgiving geeft de Amerikaanse president gratie aan een kalkoen die dan National Thanksgiving Turkey genoemd wordt.

Flyer, de naam van de kalkoen dit jaar, werd onder escorte van het Witte Huis in Washington naar Disneyland Resort Anaheim in Californië gebracht om er deel te nemen aan de parade van Thanksgiving. Deze actie hield eveneens verband met A Year of a Million Dreams.
Na de parade, werden Flyer en zijn vervanger Fryer naar Frontierland gebracht waar ze in Santa' s Reindeer Ranch nog van enkele gelukkige dagen/jaren kunnen genieten.

"Disneyland is gelukkig om de National Thanksgiving Turkey als gast te ontvangen” aldus Ed Grier, president van Disneyland Resort. "De kalkoen zal zich hier thuis voelen : daar waar dromen werkelijkheid worden. Wij zijn er zeker van dat onze bezoekers het op prijs stellen Flyer te kunnen bezoeken."

No comments:

Post a Comment