Popular Post
Recent Post

Wednesday, March 28, 2007

Charles-de-Gaulle en Marne-la-Valléé met TGV

Tot nu toe werd de rechtstreekse hogesnelheidsverbinding tussen Brussel-Zuid, de luchthaven Charles-de-Gaulle en Marne-La-Vallée (Disneyland Resort Paris) zowel door de Thalys als door de TGV verzekerd. Vanaf 1 april 2007 zal echter alleen de TGV Brussel-Frankrijk vanuit Brussel Zuid naar deze twee bestemmingen flitsen.

Zoals reeds eerder aangekondigd, schaft Thalys vanaf zondag 1 arpil haar verbindingen met Marne-La-Vallée en Charles-de-Gaulle af om zich beter te richten op Paris-Nord, Amsterdam en Keulen. De Thalystreinenstellen die hierdoor vrijkomen, zullen gerenoveerd worden met het vooruitzicht op de opening van de hogesnelheidslijnen naar Amsterdam en Keulen.
Maar tegelijkertijd wordt het TGV-aanbod van Brussel Zuid naar Zuid-Frankrijk aangepast en uitgebreid van vijf heen-en terugritten per dag tot zeven heen- en acht terugritten per dag. Elke TGV zal in Charles-de-Gaulle en Marne-La-Vallée stoppen (behalve één heen- en één terugrit voor Marne-La-Valléé). Met dit nieuwe aanbod zullen er drie TGV's op de heenreis en twee op de terugreis rechtstreeks tussen Brussel Zuid en Charles-de Gaulle rijden, zodat de rittijd van die TGV's met die van de huidige Thalystreinen overeenkomt.

Dankzij dit aangepaste TGV-aanbod kan je vanaf 1 april dus even snel en comfortabel blijven reizen naar Disneyland Resort Paris.

Bron : Metro

No comments:

Post a Comment