Popular Post
Recent Post

Wednesday, January 30, 2008

De Formule 1 naar DLRP

Je kon het hier al op Yago’s Disney Nieuws lezen dat de GP Formule 1 niet meer op het circuit van Magny-Cours zou doorgaan maar de kans dat de Grand Prix de France (Formule 1) tegen 2010 naar Disneyland Resort Parijs verhuisd wordt met de dag groter. De Franse regering staat voor 100 % achter deze plannen en ook de leiding van Disneyland Resort Paris is er van overtuigd dat deze verhuisplannen meer dan 90% kans op slagen hebben. Dit optimisme zou volgens anonieme bronnen vooral te maken hebben met het recente bezoek van de Franse president Nicolas Sarkozy en zjin verloofde Carla Bruni aan DLRP.

Na zijn bezoek heeft de president via één van zijn raadgevers de leiders van het park laten weten dat dat de regering er alles zal aan doen om dit project te verwezenlijken, ook op financieel gebied. Dat ook de Franse eerste minister François Fillon een groot voorstander van dit idee is, is mooi meegenomen. Men denkt dat men met het organiseren van de grand Prix de France in DLRP, Frankrijk meer uitstraling zal geven in het buitenland. Men moet nu de Fédération française du sport automobile (FFSA), de Franse autosportfederatie, overtuigen.

In het verleden is er al twee keer een étappe in de Tour de France vanuit DLRP vertrokken (in 1994 en 1997) en dus heeft DLRP alle capaciteiten om het hele circus rond de formule 1 op te vangen. Men beschikt over voldoende hotels en parking, er is een station net naast het park, er is een vlotte bereikbaarheid met de wagen (A4) en ook de luchthavens (Roissy en Orly) liggen niet ver van Marne-la-Vallée. Enkel de aanleg van een circuit moet nog gebeuren in het land van Mickey Mouse.

No comments:

Post a Comment