Popular Post
Recent Post

Wednesday, January 30, 2008

Een eerbetoon aan Walt

Disneyland onthult een nieuw appartement als eerbetoon aan Walt Disney.

Walt Disney had al een klein appartementje in Main Street van waaruit hij de dagelijkse activiteiten in zijn steeds groeiend park in het oog kon houden. Maar Walt Disney wou een ruimte waar hij familie, vrienden en speciale genodigden in stijl kon ontvangen. Hij had hiervoor reeds plannen en schetsen gemaakt en als plaats had hij New Orleans Square in gedachten.

Aan deze droom van Disney kwam een einde toen hij stierf in december 1966 maar de schetsen van Disney’s Dream Suite bleven bestaan. Deze illustraties hebben de Disney Imagineers geïnspireerd om ruim 40 jaar later, het appartement dat Walt voor ogen had, te creëren.

“It was only natural to make Walt’s dream come true,” zei Kim Irvine, Imagineering Art Director.

Vorig jaar zijn de imagineers begonnen met de werkzaamheden en de Dream Suite zal op donderdag 31 januari 2008 voor de eerste keer een gelukkig gezin ontvangen. Niet iedereen kan zomaar een nachtje in het appartement verblijven. De Dream Suite is alleen beschikbaar voor de happy few die een verblijf winnen via de 2008 Disney Dreams Giveaway, dat een onderdeel is van the Year of a Million Dreams.

Disneyland geeft meer dan een miljoen “dream come true” –prijzen weg aan gasten die lukraak gekozen worden. Een verblijf in de Dream Suite is volgens Disney een kleine 600 dollar (zo’n € 406,15) waard.

Hier alvast enkele foto’s van de Dream Suite om bij weg te dromen.


Foto's (C) Disney

No comments:

Post a Comment