Popular Post
Recent Post

Thursday, March 27, 2008

The Little Mermaid: Ariel's Beginning

The Little Mermaid: Ariel's Beginning verschijnt op 26 augustus 2008 op DVD in Amerika. Wanneer wij hier in Europa zullen kunnen genieten van deze prequel van The Little Mermaid blijft voorlopig koffiedik kijken. In deze nieuwe Disneyfilm kruipt Jodi Benson terug in de huid van Ariel in het verhaal dat zich afspeelt in de jaren voor de eerste film. We zien er voor het eerst Queen Athena, Ariel’s moeder maar maken er ook kennis met een nieuwe slechterik in de gedaante van Marina Del Rey. Componiste en award-winnares Jeanine Tesori schreef heel wat nieuwe muziek.

Naast Jodi Benson die Ariel een stem geeft, werkten ook Samuel E. Wright als Sebastian, Rob Paulsen als Prins Eric, Sally Field als Marina Del Ray, Jim Cummings als King Triton, Parker Goris als Flounder, Lorelei Hill Butters als Queen Athena, Kari Wahlgren als Alana en Frank Welker als Max the Sheepdog mee aan deze Disney animatiefilm.

Elk verhaal heeft een begin, maar slechts één begint diep in de zee. In het koninkrijk van Triton, Ariel’s vader is muziek verboden. In deze prequel vindt Ariel een geheime muziekclub en daar ontdekt ze haar liefde voor muziek. Ariel staat voor een verschrikkelijke keuze : moet ze haar passie verbergen of zou ze deze met alle mogelijke gevolgen toch delen met haar vader. Ondanks het verbod onderneemt Ariel een gevaarlijke tocht om de muziek terug naar Atlantica te brengen.

No comments:

Post a Comment