Popular Post
Recent Post

Thursday, March 27, 2008

The Sword in the Stone - 45th Anniversary Edition

Humor, spektakel en magie spannen de kroon in Walt Disney's legendarisch klassieke sprookje “The Sword in the Stone”, die nu voor de 45ste verjaardag in een speciale uitvoering op DVD wordt uitgebracht. In Amerika is de DVD “The Sword in the Stone - 45th Anniversary Edition” vanaf 17 juni 2008 te verkrijgen.

Het verhaal is gebaseerd op T.S. White's roman “The Once and Future King” en is een avontuurlijke zoektocht naar een held. Volgens de legende kan enkel iemand met eer, fatsoen en innerlijke kracht aanspraak maken op de troon van Engeland en dit indien men een betoverd zwaard uit een steen kan trekken. Reeds vele dappere ridders hebben dit geprobeerd en dus lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat de jonge leerling Wart hierin zal slagen. Maar met de hulp van de tovenaar Merlijn, enkele vrienden en karakter, wordt Wart Engeland's koning.

Toen de film in 1963 werd ingesproken, maakte Disney nog geen gebruik van bekende acteurs die hun stem aan de personages uit de film lenen. Ricky Sorenson gaf zijn stem aan Wart, Karl Swenson gaf Merlijn een stem.

Bonus Features:

All-New Merlin's Magical Academy Game : in dit spel test Merlin de spelers op hun kennis van de wereld als ze worden getransformeerd in een vis, een eekhoorn en een uil net als Wart in de film.

Knight for a Day : een filmpje met een Middeleeuwse Goofy

Brave Little Tailor : Mickey en zijn gevecht tegen de reus

Music Magic - The Sherman Brothers : een portret van de muzikale genieën achter The Sword in the Stone en nog zoveel andere Disneyhits. Ook het gedeleted liedje “The Magic Key"

The Sword in the Stone Scrapbook : Een exclusieve achter-de-schermen interactief programma

Disney Song Selections

No comments:

Post a Comment