Popular Post
Recent Post

Tuesday, February 24, 2009

Prinses Tiana

We hadden het hier al over de eerste gekleurde prinses in de Disneygeschiedenis :Prinses Tiana. En gisteren, maandag maakte de pop van deze Afro-Amerikaanse prinses haar debuut op de American International Toy Fair in New York City.

De creatie van deze prinses betekent voor Disney niet alleen culturele en politieke correctheid maar het moet ook de groeiende maar verouderde Disney Princesslijn die in 1999 werd opgestart, nieuw leven inblazen in deze economisch moeilijke tijden.

De cacaogekleurde pop, met tiara en een prachtige blauwe jurk, is de grootte van een Barbie en de prijs zal dan ook ongeveer dezelfde als deze van een Barbiepop zijn.

Tiana, wiens verhaal later dit jaar op het grote scherm zal komen, is de eerste prinses die door Disney geïntroduceerd wordt sinds Mulan in 1998.

Disney verwacht veel van de verkoop van de Prinses Tianaproducten en net als bij haar collegaprinsessen zal een gevarieerd aanbod op de markt gebracht worden gaande van Halloweenkostuums tot rugzakken. Er zijn plannen voor een Tiana MP3-speler en een digitale camera maar ook een hele reeks boeken zullen te koop zijn.

No comments:

Post a Comment