Popular Post
Recent Post

Thursday, November 30, 2006

Make-A-Wish

De stichting Make-A-Wish heeft tot doel de dromen van kinderen die ernstig ziek zijn te verwezenlijken zodat er wat vreugde en hoop in hun bestaan komt. Make-A-Wish is ontstaan in 1980. Een groep mensen wou een jongen helpen om zijn droom, nl. politieagent worden, te verwezenlijken. De stichting is vandaag de grootste organisatie die dromen in de wereld verwezenlijkt en dat dankzij giften en de hulp van meer dan 25.000 vrijwilligers.

Op 17 november 2006 laatstleden koos een reusachtige blauwe Geest (Genie uit Aladdin) het luchtruim vanop de luchthaven van Seattle. Deze “Genie” kwam niet uit een toverlamp, maar stond geschilderd op de romp van een lijnvliegtuig van Alaska Airlines. Dit vliegtuig werd door de vliegtuigmaatschappij gedoopt tot “Spirit of Make-A-Wish”. Het beeld op de Boeing 737-400 werd niet per toeval gekozen. Het vertegenwoordigt het partnership tussen de stichting “Make-A-Wish, Alaska Airlines en Disneyland Resort die tot doel heeft om de dromen van zieke kinderen te verwezenlijken. "Wij zijn heel erg opgetogen over het idee om de “Spirit of Make-A-Wish” te lanceren omdat het de hoop, de kracht en de vreugde symboliseert die deze moedige kinderen aan de dag leggen” zegt David Williams, de voorzitter van Make-A-Wish Foundation Amerika. We appreciĆ«ren de medewerking van Alaska Airlines en Disney om op een “magical way” de geest van deze stichting te tonen. Zes kinderen en hun familie, Genie in hoogsteigen persoon en de leiders van Make-A-Wish, Alaska Airlines en Disneyland Resort hebben dit speciale vliegtuig op de luchthaven ontvangen alvorens in te schepen richting Disneyland Resort waar de wensen van deze kinderen vervuld werden. Het is voor ons een hele eer om de kinderen te helpen om hun dromen in werkelijkheid om te zetten, zeker als zij te kampen hebben met gezondheidsproblemen" aldus Bill Ayer, PDG van Alaska Airlines.
De kinderen aan boord zijn allemaal afkomstig uit Oregon en Washington en zijn tussen de 3 en 5 jaar. Zij hebben, samen met hun familie, drie dagen in Disneyland verbleven. Ze hadden tevens het geluk om aan de speciale activiteiten deel te nemen in het kader van de Year of a Million Dreams-festiviteiten
Door het partnership tussen Disney en Make-A-Wish kan de stichting elk jaar meer dan 5000 wensen verwezenlijken. Alaska Airlines draagt reeds 20 jaar zijn steentje bij door per jaar een 100-tal wensen van kinderen te helpen verwezenlijken door gratis luchtvervoer te organiseren. De maatschappij vraagt ook aan de leden van “the Alaska Airlines Mileage Plan” om hun getrouwheidspunten aan Make-A-Wish over te maken. Deze punten worden omgezet in fondsen.
De andere Disneyvliegtuigen

Dit is de derde Boeing 737-400 van de vloot van Alaska Airlines die een Disneylaagje kreeg. De maatschappij had reeds in 2002 de Spirit of Disneyland (deze was versierd met de gezichten van Mickey, Minnie, Donald en Goofy). Vervolgens in 2005, creƫerde Alaska Airlines de Magic of Disneyland met daarop Tinkerbell en ter gelegenheid van 50 jaar Disneyland de gouden Mickey-oortjes.

No comments:

Post a Comment